Regrat (preparat 506)

Regratov preparat podpira sile vitalnosti nadsončnega svetlobnega planeta Jupitra. Ureja razmerje med kremenovo kislino in kalijem.

Za izdelavo preparata potrebujemo cvetove regrata in kravji mezenterij. Regrat nabiramo spomladi na dan za cvet dopoldan. Pri nabiranju pazimo, da je sredina cveta še zaprta (viden je še stožec v sredini), ker bi nam bolj zrel cvet pri sušenju naredil lučke in ne bi bil uporaben. Regrat posušimo in shranimo do jeseni. Cvetove sušimo v toplem in zračnem prostoru, ker se morajo posušiti hitro.

Jeseni, v času zakopavanja preparatov, suhe cvetove navlažimo s čajem iz regrata. Zavijemo jih v mezenterij in čvrsto stisnemo. Oblikujemo kroglo s premerom 20 cm in jo večkrat prevežemo z vrvico. Tako pripravljen preparat sušimo na zraku dva dni, potem ga zakopljemo na enak način kot preparat iz rmana.

Izkopavali ga bomo spomladi skupaj z ostalimi kompostnimi preparati. Odstranimo mezenterij, regrat osušimo in ga hranimo v šoti.

Uporaba preparata: za prepariranje kompostnega kupa ali gnojnice oziroma pripravo kravjeka po Mariji Thun.

Več o preparatu in točna navodila za pripravo si lahko preberete v knjižici Preparati (Meta Vrhunc, Založba Ajda). Če bi se ga prav zares radi naučili izdelovati, obiščite tečaj biodinamike, ki ga naše društvo organizira vsako leto. Po opravljenem tečaju ga boste lahko izdelovali z nami in kot naš član v društvu tudi dobili.

Kompostni preparati ↵