Kamilica (preparat 503)

Kamilični preparat predstavlja svetlobne energije podsončnega planeta Merkurja in krepi sile reproduktivnosti. Ureja procese kalcija, zemlji posreduje sile zdravja, gnoju pa stabilnost dušika. Pripravljamo ga iz prave kamilice.

Za izdelavo preparata potrebujemo cvetne glavice prave kamilice in goveje srednje črevo. Mlade cvetove kamilice naberemo zjutraj na dan za cvet. Posušimo jih v senci in shranimo do Mihelovega. Takrat preparat pripravimo na zakopavanje. Kamilice navlažimo s kamiličnim čajem in z njimi napolnimo goveje srednje črevo. Na koncu črevo zavežemo in ga kak dan obesimo, da se posuši.
Preparat zakopljemo okrog Mihelovega na podoben način kot rmanov preparat. Mesto zakopavanja je najboljše tam, kjer na zemljo dolgo časa sije sonce, hkrati pa je tam dolgo časa sneg. Preparat naj bo v zemlji zaščiten z mrežo, da ga ne izkopljejo živali.

Spomladi preparat izkopljemo, osušimo in ga hranimo v šoti tako kot ostale preparate.

Uporaba preparata: Za prepariranje kompostnega kupa ali gnojnice oziroma pripravo kravjeka po Mariji Thun.

Več o preparatu in točna navodila za pripravo si lahko preberete v knjižici Preparati (Meta Vrhunc, Založba Ajda). Če bi se ga prav zares radi naučili izdelovati, obiščite tečaj biodinamike, ki ga naše društvo organizira vsako leto. Po opravljenem tečaju ga boste lahko izdelovali z nami in kot naš član v društvu tudi dobili.

Kompostni preparati ↵