Seminar o biodinamičnem čebelarjenju, Čebelarski center Lesce, 25. in 26. januar 2019

POMEN EKOLOŠKEGA IN BIODINAMIČNEGA
ČEBELARJENJA ZA NAŠO SKUPNO PRIHODNOST.

Združenje Demeter Slovenija v sodelovanju z Zvezo biodinamikov Slovenije in Čebelarskim centrom Gorenjske organizira dvodnevni seminar z gospodom MICHALEOM WEILERJEM  iz Nemčije.

Michael Weiler je agronom in Demeter čebelar, ki že skoraj 30 let pomaga čebelarjem s praktičnimi nasveti na področju ekološkega in biodinamičnega načina čebelarjenja po celem svetu.
Je aktiven član iniciative Mellifera, društva za sonaravno in ekološko čebelarjenje, ki je aktivno na številnih področjih poučevanja in raziskav sodobnega čebelarjenja.
 
Predavatelj nam bo na teoretičen in praktičen način prikazal, kako se po korakih preusmerimo v ekološko in biodinamično čebelarjenje, ter nas vodil skozi smernice in nadaljnje korake pri pridobivanju certifikata Demeter.
Poglobili se bomo v življenje čebelje družine ter kako ohranjati in spodbujati njeno trdno zdravje.
Skušali bomo osvetliti vzroke težav, ki se pojavljajo pri modernem čebelarjenju, in kako lahko sami prispevamo k preventivi in ne le popravljanju posledic.
Predstavljeni bodo trendi sodobnega sonaravnega čebelarjenja. Nekaj časa bomo namenili reševanju konkretnih izzivov, s katerimi se udeleženci soočajo pri svojem delu.


PRIJAVE:
na Združenje Demeter Slovenije info@demeter.si  in so obvezujoče.

Več podrobnosti si lahko preberete na spletnih straneh Združenja Demeter Slovenija.

ČEBELARSKI CENTER GORENJSKE,
Rožna dolina 50a, 4248 Lesce
petek, 25. januar 2019: 14.00–20.00
sobota, 26. januar 2019: 9.00–17.00