PREDAVANJE MAJE KOLAR: SEME – NAŠ ZAKLAD IN NAŠA PRIHODNOST (v okviru projekta GARTLC)

Vabljeni na četrto od desetih predavanj zima-pomlad 2022 na teme iz biodinamičnega kmetovanja/vrtnarjenja ter antropozofije!

Tema: Seme – naš zaklad in naša prihodnost
Čas: torek, 15. februar 2022, od 18h do 20h, po spletu

PRIJAVA (najkasneje do torka dopoldne): 
https://forms.gle/Y9YQjAr5oUmW8eG87

Povezavo za predavanje boste prijavljeni dobili eno uro pred predavanjem.

Semenarstvo je ena izmed pomembnejših kmetijskih panog. Semena so naša naravna in hkrati dragocena kulturna dediščina. Omogočajo nam življenje in prehransko varnost. Vitalno rastlinsko seme je tisto, ki določa velikost pridelka in ima neposreden vpliv na našo prehrano.Na predavanju se bomo posvetili temam kot so: kako dejansko pridelati seme, kako ga shraniti, na kaj moramo biti pozorni, kako je to področje urejeno v Sloveniji. Pomen starih sort.

Naša tokratna gostja je dr. Maja Kolar, ki je doktorski študij zaključila na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Je strokovna sodelavka Inštituta Ekosemena in RAGOR pri vzpostavljanju ekološke hranilnice semen in strokovnem vodenju kmetov pri pridelavi semen. Sodeluje pri različnih projektih doma in v tujini na področju ekološkega in biodinamičnega izobraževanja in svetovanja. Je habilitirana predavateljica za področje Ekološke pridelave hrane na Biotehniškem centru Naklo.

Prisrčno vabljeni!

Foto: Pixabay