PREDAVANJE DR. TURINKA: SADJARSTVO, PREDELAVA HRANE IN KAKOVOST V BIODINAMIKI (v okviru projekta GARTLC)

Vabljeni na šesto od desetih predavanj zima-pomlad 2022 na teme iz biodinamičnega kmetovanja/vrtnarjenja ter antropozofije!


Tema: Sadjarstvo, predelava hrane ter kakovost v biodinamiki…
Čas: torek, 15. marec 2022, od 18h do 21h (z vmesnim odmorom), po spletu


PRIJAVA TUKAJ – klikni na 
https://forms.gle/a4gkvRvWS74xshzN6
Prijavite se najkasneje do torka, 15. 3., do 12h.
Povezavo za predavanje boste prijavljeni dobili eno uro pred predavanjem.

V tem, zadnjem od treh srečanj z dr. Matjažem Turinkom, se bomo posvetili predvsem temi predelavi hrane ter vprašanju, kaj je pravzaprav kakovost v biodinamiki. Iz prejšnjih srečanj nam je ostala še tema sadjarstvo, ki jo bomo tudi naslovili na tem zadnjem srečanju.

Dr. Matjaž Turinek, doktor agronomskih znanosti, skupaj z družino vodi biodinamično kmetijo “Zlate Misli” v občini Jarenina. Ve, kako narediti zemljo zopet živo in ve, kako prodati pridelke. Z ženo sta v slovenski prostor pripeljala več dobrih praks, med drugim kot prva slovenska kmeta ponujata nam, kupcem, možnost zakupa letine kot načina razširjenega partnerstva. Njuno delo močno odzvanja – za svoje delovanje in načine povezovanja s potrošniki sta za leto 2018 prejela nagrado za Inovativnega novega pristopnika za Slovenijo -NEWBIE.

Z našim društvom jih bomo obiskali na letošnji celodnevni ekskurziji, ki bo v soboto, 18. junija 2022. Se že veselimo!

Prisrčno vabljeni!
Društvo Ajda Vrzdenec

Foto: Pixabay