PREDAVANJE DR. TURINKA: PRIDELAVA ZELENJAVE V  BIODINAMIČNO VODENEM KMETIJSTVU TER NEPOSREDNO TRŽENJE KOT PRILOŽNOST ZA BIODINAMIČEN RAZVOJ KMETIJE (v okviru projekta GARTLC)

Vabljeni na peto od desetih predavanj zima-pomlad 2022 na teme iz biodinamičnega kmetovanja/vrtnarjenja ter antropozofije!

Tema: Pridelava zelenjave v  biodinamično vodenem kmetijstvu ter neposredno trženje kot priložnost za biodinamičen razvoj kmetije.

Čas: ponedeljek, 28. februar 2022, od 18h do 21h (z vmesnim odmorom), po spletu

PRIJAVA TUKAJ – klikni na: https://forms.gle/WcF6MvUnP7vuKbWB6
Prijavite se najkasneje do nedelje, 27. 2., do 20h.
Povezavo za predavanje boste prijavljeni dobili eno uro pred predavanjem.

Da v biodinamičnem kmetovanju prepoznavamo skrb za zdravo, živo, rodovitno prst kot ključni dejavnik zdravja rastlin, smo ozavestili po prvem predavanju našega gosta. Kako je rodovitnost tal povezana s pridelavo zelenjave na pridelovalnih površinah (tudi v rastlinjaku!) ter kaj je to “neposredno trženje”, bomo obravnavali v ponedeljkovem srečanju z dr. Matjažem Turinkom.

Dr. Matjaž Turinek, doktor agronomskih znanosti, skupaj z družino vodi biodinamično kmetijo Ekološko kmetijstvo in izobraževanje “Zlate Misli” v občini Jarenina. Ve, kako narediti zemljo zopet živo in ve, kako prodati pridelke. Z ženo sta v slovenski prostor pripeljala več dobrih praks, med drugim kot prva slovenska kmeta ponujata nam, kupcem, možnost zakupa letine kot načina razširjenega partnerstva. Njuno delo močno odzvanja –  za svoje delovanje in načine povezovanja s potrošniki sta za leto 2018 prejela nagrado za Inovativnega novega pristopnika za Slovenijo -NEWBIE.

Z našim društvom jih bomo obiskali na letošnji celodnevni ekskurziji, ki bo v soboto, 18. junija 2022. Se že veselimo!

Prisrčno vabljeni!
Društvo Ajda Vrzdenec

Foto:Pixabay