PRAZNOVANJE 30 LET USTANOVITVE MATIČNEGA DRUŠTVA AJDA

Spoštovani sobiodinamiki, dragi prijatelji!

V Ajdi Vrzdenec letos praznujemo.

30 let je od ustanovitve matičnega društva Ajda za biološko – dinamično gospodarjenje z zemljo. Iz enega »matičnjaka« je nastalo do danes kar 16 samostojnih društev Ajda, vsa z istim ciljem: z najodličnejšo metodo ravnanja z zemljo ustvariti pogoje za odlično zdravje in reprodukcijo rastlin. S tem pa odločujoče vplivati na zdravje živali, človeka in Zemlje. Preko 3000 nas je, ki GRADIMO SKUPNOST biodinamikov v Sloveniji.

Vabimo te, da to obletnico in našo skupnost proslavimo in gradimo dalje v SOBOTO, 26. junija 2021 na Vrzdencu, ki ga še doživljamo kot center biodinamike, res naš matičnjak (za nove: Metina kmetija, Vrzdenec 60).

Med 15.30 in 16.00 se dobimo.

  1. Dobrodošlica.

Izdelava mozaika: ob prihodu vsak doda nekaj koščkov v en skupni mozaik, kar simbolizira graditev skupnosti. In doda svoje poleno v kup za kres. Ter svoj prinešeni barvni šal doda v sceno.

  1. Otvoritev s kratkim nagovorom Bojane Breznikar, predsednice društva in z glasbo (Ina Puntar in Marko Prijon).
  2. »Zemlja, jaz ljubim te….«

Se povežemo v krog, preberemo aktualen izrek iz Koledarja duš s kratkim komentarjem in naredimo našo evritmijo za zemljo.

  1. Predavanje Pogled nazaj in današnje potrebe zemlje za naprej- kaj lahko biodinamiki prispevamo?

Predava Meta Vrhunc, pionirka biodinamike v Sloveniji in ustanoviteljica, dolgoletna predsednica ter aktualna častna predsednica Društva Ajde Vrzdenec.

  1. Delavnica evritmije. Vodi jo Primož Kočar.
  2. Priprava za kres in mize s prigrizki.
  3. Skozi kratek koncert nas bosta popeljalaIna Puntar in Marko Prijon.

Prižgemo kres (ne pozabimo, čas po Janezovem bo).

Med 22. in 23. uro zaključek.

Povabljen, da s seboj prineseš svoje spomine, zložljiv stolček ali armafleks, 1 barvni šal ali ruto, 1 poleno za kres, BD/ekološki prigrizek za skupno mizo.

PRISRČNO POVABLJEN/A!