Društvo in založba Ajda

Že v prvih letih delovanja društva Ajda Vrzdenec so pričeli nastajati pomembni zapisi predavanj in seminarjev, ki jih je s pomočjo tujih strokovnjakov organizirala in izvedla Meta Vrhunc. Tako se je kaj hitro pokazala potreba po ustanovitvi založbe, ki bi izdajala strokovno literaturo s področja biološko-dinamičnega dela.

Poleg Setvenega priročnika, ki je bil v slovenskem jeziku prvič objavljen že pred ustanovitvijo društva in je od 1988 nepogrešljiv spremljevalec slovenskih kmetov in vrtičkarjev, je v portfelju založbe obsežna zbirka priročnikov za biodinamično delovanje, dragocena zbirka prevedenih del Rudolfa Steinerja, knjige Marie Thun, dela drugih uglednih strokovnjakov, pa tudi zvočni zapisi predavanj s področja antropozofije in biodinamike.

Literatura Založbe Ajda je namenjena predvsem članom društev Ajda pa tudi vsem drugim kmetom in vrtičkarjem, ki želijo opustiti zastrupljanje zemlje in pridelovati zdravo hrano po biološko-dinamični metodi. 

Pri svoji literaturi se Založba Ajda omejuje na tista praktična področja življenja, za katera je dal praktične napotke utemeljitelj antropozofije, filozof in znanstvenik Dr. Rudolf Steiner.

Nazaj na BD Ajda Vrzdenec